Család, kapcsolatok ( -mint elsődleges élelmek)

Számomra nagyon fontos a környezetvédelem.

2 kisfiú anyukájaként azt szeretném, ha ők egy tiszta, biztonságos világban nőhetnének fel.

Amikor megkaptam az értesítést, hogy ez a könyv megjelenik, alig vártam! Annyira, hogy 2 hónappal a megjelenés előtt bementem a könyvesboltba megvenni. Furcsán is néztek rám 😊😊😊

A könyv egy lehetséges ökokatasztrófa bekövetkeztéről szól, melyet sikerül egy szövetséggel megakadályozni.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez egy teljesen fiktív történet, ez a katasztrófa a globális klímaváltozás, ami napjainkban is igen jelentős hatással van az életünkre. Ha nem sikerül megállítanunk, az szinte beláthatatlan következményekkel bír.)

A gyerekek mellett akkor tudok olvasni, ha épp van 10 percem rá. Ez a könyv erre nem feltétlenül megfelelő. Sok új szereplővel néha már azt sem tudtam ki-kicsoda. A végére persze összeállt, de biztosan könnyebb lett volna, ha néhány nap alatt tudom elolvasni.

Picit nem ezt vártam a könyvtől… Mindenképp szükség volt már egy ilyen regényre, hátha néhány ember végre megérti, a Földünkre vigyázni kell. De azt sajnálom, hogy a megoldás itt is egy súlyos katonai konfliktussal való fenyegetés.

Nem, nem tudom, hogyan lehetett volna ezt máshogy elsimítani, ezért nem is írok könyvet. De engem elszomorít, hogy az egész világon az erőszak a megoldás mindenre.

Összességében egy percig sem bántam meg, hogy elolvastam, van benne érték!

De nem ez lesz a kedvenc könyvem, amit néha-néha jól esik elolvasni.

Az továbbra is Robert Merle: Az állati elmék című könyv.

Ui.: Tudom, kicsi láncszem vagyok, mindannyian azok vagyunk. De ha megpróbálnánk kevesebb szemetet termelni, azt az utcán nem szétdobálni, nem tonnaszámra inni a palackos vizet, vagy babánkat mosható pelenkába pelusozni, akkor már nagyon sokat tettünk a környezetünkért.

Minden nap lehet többet tenni. Nem elkérni a pohártartót a Mekiben vagy magunkkal vinni a zöldségeshez a vászon tasakokat, ….

Igenis, minden cselekedet számít! Egyszerűen nem húzhatjuk meg a vállunkat, hogy más se gyűjt szelektíven, vagy más is eldobható pelust használ.

Tegyünk együtt a környezetünkért, tegyünk a közös jövőnkért!

Rita

2021.11.25.